Aktivitetsförslag


Vi hjälper er gärna med förslag på aktiviteter. Här nedan har vi radat upp en del av det vi har att erbjuda. Självklart kan ni även komma med egna förslag och idéer. Kanske är det en produktlansering, kick off eller något annat som ni vill att vi koncentrerar oss på. Aktiviteterna finns också som PDF fil. Klicka på länkarna så får du en utskriftsvänlig variant att titta på!
PDF-fil sommar och barmarksaktiviteter>>   PDF-fil vinter aktiviteter>>

Lagaktiviteter

2Lagaktivitet.jpg

Dessa aktiviteter är ytterst flexibla, både plats och utförande kan varieras i det oändliga. De fungerar utmärkt som pausinslag under konferensen, i skidområdet, eller på skoterturen. Aktviteten ökar kreativiteten och samarbetsförmågan i gruppen, och blir ett samtalsämne för framtiden.

Sommarfiske

2litenbild sommarfiske.jpg

Att stå vid stranden vid en blank fjällsjö i kvällsolen, och se när rödingen tar betet är en upplevelse få förunnat. Fiskeställena är många i Tärnaby Hemavan och oftast får man också vara i fred.

Paddla kanot

2litenbildkanotpaddling.jpg

Omgiven av vackra fjäll blir en paddeltur i Tärnaby Hemavan något alldeles speciellt.
Lite fiske och en utelunch ger ytterligare dimensioner till upplevelsen.

Downhill

2litenbild downhill.jpg

Eller med andra ord nerförscykling. Vi tar sittliften upp på fjället och cyklar ner. Låter relativt vilsamt eller hur, men vi garanterar både mjölksyra och adrenalin i ådrorna.

Vandring

2itenbild vandring.jpg

Tärnaby Hemavan har fantastiska vandringmöjligheter. Här finns de flesta natur och fjälltyper samlade och lättlillgängliga: Hög och lågfjäll, skog och hed, frodig grönska och kala hedar. Vandra kan man göra från midsommar och oftast ända in i oktober.

Top tur!

2litebild top tur.jpg

On top of the world! Att bestiga en topp är en enastående känsla, särskilt i ett område som Tärnaby Hemavan som har ett otroligt fjällandskap runtomkring sig. Utsikten är magnifik, med både norska och svenska fjälltoppar runtom. Nedanför fötterna breder Vindelfjällens Naturreservat ut sig och Kungsleden slingrar sig fram genom landskapet

Topp Hopping

2litenbildtophopping.jpg

Eller helt enkelt fjällvandring...Aktiviteten namngavs under en vandring på Jofjället här i Tärnaby Hemavan där vi på vägen mot toppmålet besteg ett antal olika småtoppar med egna rösen och olika utsikter.

Helibiking

2litenbild helibiking.jpg

Flyg upp och cykla ner. Glöm inte att njuta av den vackra utsikten innan nedfärden börjas. Vi börjar med några uppvärmingsåk i backarna, och utnyttjar då liften för att ta oss upp på fjället. Guiden ger tips på hur vad man skall tänka på inför utförsåkningen, och efter ett par övningsåk är vi redo för den ulitmata cykelupplevelsen för de som gillar downhill och fjällcykling. Omgivna av en fantastisk fjällvärd rullar vi nerför fjällsluttningarna.

Heliwalk

2heliwalk.jpg

Helikopter upp, vandra ner. Snabbt och lätt flyger vi upp på fjället och njuter sedan av avkopplande vandring med fantastiska vyer.

Crosscountry-cykling

2litenbild crosscountry.jpg

En fantastisk upplevelse för de som gillar att cykla. Vägvalet beror på gruppens sammansättning. Kanske tar vi liften upp på fjället och cyklar sedan vidare mot Laisaliden, eller också blir det en tur längs härliga grusvägar längs Tängvattnets dalgång.

Glaciärtur

2litenbildglaciar.jpg

Lättillgänglig och stor, ligger Oxtindsglaciären och väntar på oss. Vår erfarne guide hjälper oss att knyta in oss replag, och sätta på stegjärnen. Vi får också reda på hur man skall bete sig på en glaciär för att kunna känna sig säker.
Glaciären är enorm, och naturupplevelsen därefter!

Havsfiske

2liten bild havsfiske.jpg

En dags havsfiske vid norska atlantkusten är en härlig kombinationsaktivitet till konferensen. Oavsett om den går av stapeln på vintern eller sommaren. Pilka torsk och sej och ät den sedan nykokt på smörat tunnbröd. Mmmm.....

Ridning

2litenbild ridning.jpg

Vi åker en dryg timme från Hemavan över till norska sidan och Lanfjellgårdens Islandshästar. Tillsammans med en erfaren hästguide rider vi ut i 5-6 timmar uppe på fjället. Vi får med oss ett härlig fika att stoppa i ryggsäcken. Turen kräver ingen tidigare hästerfarenhet, men kanske lite extra stoppning på stolen vid middagsborden.

Grottur

2litenbildgrottor.jpg

Välkommen till Sveriges grottrikaste fjällområde, och välkommen in under ytan av Tärnaby Hemavan!

Här finns en hel värld av gångar, underjordsforsar och salar som väldigt få har haft möjgliheten att uppleva. Det är den kalkrika berggrunden i området har gjort att det har blivit så många grottformationer just här.

Daelvie

2litenbild daelvie.jpg

I Björkvattnets dalgång finner ni Lars-Jonas och Anneli som bedriver renskötsel på traditionellt Sydsamiskt vis (sk.intensiv renskötsel).Här får ni uppleva samiskt liv och kultur, jojk, lassokastning och mötet med Daelvies renar.

Ni bjuds på kokkaffe, "mjukkakun" och renkött. Ni kan även boka ett föredrag av Lars-Jonas han blandar berättelser från naturen och livet med renarna med jojk och anekdoter från sitt liv som musiker.

Restaurang 4 grader +

2litenbild restaurang 4 grader.jpg

I vårt västra grannland Norge finns en av Europas mest besökta kalkstensgrottor. Till Grönligrottan gör vi en oförglömlig tur som startar med guidning i grottan och avslutas med en middag tillagad av egen kock.

Deap sea rafting

2liten bild deap sea rafting.jpg

Fort går det, och roligt är det!
Ett Deapsea rafting-äventyr ger dig:
 - Spänning! 
 - Väta! (Det blir blött... utanpå kläderna !) 
 - Pirr i magen!

Jakt

2litenbild jakt.jpg

Vi kan erbjuda jakt med stående fågelhund. Exempelvis kan en långweekend börja med lerduveskytte och sedan fortsätta med två heldagar fågeljakt på fjället och en förmiddag med skogsfågeljakt.
Erfarna guider och hundar står till ert förfogande, så även mat och logi förstås.

Heliski

2litenbild heliski.jpg

Något utöver det vanliga! Fantastisk skidåkning, fantastisk natur, fantastisk känsla!
Skidåkning inne i fjället, med lite kittlande äventyrskänsla blir garanterat ett minne för livet!

Lapplandskampen

2litenbild lapplandskampen.jpg

Utmana kompisarna i Lapplandskampen. En lagtävling där grenarna har inslag av genuint norrländska utmaningar. Givetvis ingår spark-åkning och kaffekokning som några av grenarna. 
Klicka här och läs mer på PDF-filen>>

Hundspannstur

2litenbildsladhundar.jpg

Hundarnas entusiastiska vilja att dra ekipaget framåt går inte att ta miste på. Tassarna mot snön och flåset ifrån ivriga hundar är allt som hörs när hundsläden tar dig fram genom fjället eller skogen. En fantastisk känsla och en genuin naturupplevelse på alla sätt. 

Pimpelfiske

2lpimpelfiskendd.jpg

Gassande sol, ett härligt renskinn, kokkaffe och torkat renkött samt ett hål i isen! Låter njutbart, eller hur! utrustade med pimpelspön, och maggot ser vi om fiskelyckan står oss bi!

Skotersafari

litenbildskotersafari.jpg

Skoter är ett enkelt sätt att uppleva vår vackra natur.  Våra erfarna guider lägger upp turen med hänsyn till väder och gruppens erfarenheter.

Slalomtävling

2litenbild slalomtävling.jpg

Vem har inte drömt om att åka som Ingmar Stenmark eller Anja Pärson. Nu har du möjlgihet att slå chefen på fingrarna i pisten.

Inspiratörer

2föreläsare.jpg

Låt konferensen inspieras av utomstående personers erfarenheter och utmaningar. Här följer några exempel på personer som berättar historier och tar er med på olika resor i sinnet och runtom i världen.

Danskurs

2litenbild dans.jpg

En verklig teambuilding aktivitet! Om ni vill bli bättre på att jobba i lag, lär er då först att dansa i takt! Vem för och vem följer, eller är det kanske individuell dans som är melodin för er!

Spa, massage och yoga

litenbild massage.jpg

Behöver Ni få mer avkoppling och öka energin och kraften ?

®powered by: Tärnaby Data & Service