Downhill cykling i höstfjällen

2litenbild downhill.jpg

"Vinden i ansiktet och saliga leenden". Det står det på BikeNorth hemsida som beskriver downhill cykling i Hemavan. Det stämmer helt och hållet. I detta konferensförslag ägnas en heldag åt just downhillcykling, eller med andra ord åk lift upp och cykla ner för slalombackarna.

I Hemavan finns många fina cykelleder på fjället, både för dem som vill cykla uppe på fjället och för de som vill cykla nerför. Kom och prova du också ! Det är superkul.  

Dag 1

Ni ankommer till Hemavan Tärnaby på eftermiddag/kväll. Incheckning och middag på anläggningen. Kanske en kort kvällskonferens innan läggdags eller varför inte en kortare kvällvandring på fjället i solnedgång.

Dag 2

Efter en god fjällfrukost är det så dags för dagens äventyr. Downhill cykling. Vi börjar dagen med en gå igenom utrustningen innan vi tar liften upp på fjället där guiden har en teknikgenomgång. Du får lära dig hur du står på pedalerna för att få bäst balans, var du ska hålla blicken när du cyklar utför och en del andra knep som är bra att ha koll på.

De första åken cyklar vi en grön led, en enkel stig som alla klarar av - även den som aldrig har cyklat i terrängen tidigare. Efter några åk finns möjligheten att köra en tävling på tid, eller utmana kompisarna i parallellslalom.

Efter lunch tar vi ett åk till i liften - nu med möjlighet att välja andra, svårare nedfarter. Därefter är det dags för det vi kallar Helibike. ( pristillägg )Helibike, eller helikoptercykling, innebär att man flyger upp till en topp och cyklar nedför.

Uppe på fjälltoppen njuter vi av den vackra utsikten innan vi börjar nedfärden. Den som av någon anledning inte vill ta med cykeln upp på toppen kan ändå följa med, för att vandra ned till fots. Och kanske försöka fånga de övriga på bild.

När vi tagit oss en bit ner tar vi en paus med kaffe och tilltugg.

Vi fortsätter sedan hela vägen ner till den otroligt vackra Mortsbäcken. Där stannar vi till för lite förfriskningar, och om vädret tillåter kanske ett bad, innan vi tar oss ned till Hemavan för after-bike. När det senare är dags för middag visar vi bilder från dagen på storbildsskärm.

Vi vill varna för att det finns risk för att du efter dagens slut bestämmer dig för att säga upp dig på jobbet och flytta upp till fjällen bara för att få mer tid till cykling.

Gemensam middag på någon av resturangerna i området, efter en härlig dag på fjället.

Dag 3

Lite trötta i rumpan och benen efter gårdagens cykling börjar den här dagen med ett konferenspass. Ett förmiddagsfika med något pausaktivitet för att rensa hjärnan. Lunchen äter vi utomhus om vädret tillåter. Nu finns möjlighet till paddling, mer cykling, vandring eller fiske. Sedan är det dags att packa ihop och åka hem för den här gången.

Pris från: 5.695:-/person exkl moms.

I priset ingår: 2 nätters logi i tvåbäddsrum inkl frukost, 2 uteluncher, 2 middagar, heldag cykling med guide och cykelhyra, 1/2 dags konferens med fika, halvdags aktivitet med guide.

Från södra Sverige tar man sig enkalst hit med flyg. Nu flyger NextJet från Arlanda 6 dagar i veckan. Kontakta oss så hjälper vi till med flygbokningen.

För att se fler cykelbilder klicka här

 

®powered by: Tärnaby Data & Service